Opis
Whisky single malt z destylarni Miyagikyo położonej w północnej części japońskiej wyspy Honsiu. Region znany jest z nieskazitelnie czystego powietrza i znakomitej jakości naturalnych źródeł.
Miyagikyo single malt to wyrafinowana whisky słodowa o charakterystycznej owocowo-kwiatowej świeżości. Dojrzewała głównie w beczkach po sherry, które dodały głębi tej whisky. W zapachu odnajdziemy aromaty kwiatów, słodowanego jęczmienia, wosku egzotycznych owoców, wosku pszczelego, kamfory, a także akcenty spalonego drewna.
W smaku jest żywa i elegancka, z nutami słodowanego jęczmienia, owoców, lukrecji, imbiru, cynamonu, czekolady, ziół, a także świeżych liści tytoniu i kokosa. W długim, miękkim finiszu pojawiają się egzotyczne owoce, duszone śliwki, jabłka, prażone orzechy, tytoń i przyprawy.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.